Derneğimizin Kuruluşu Tamamlanmıştır
Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kuruluş işlemlerini tamamlamış bulunmaktayız. Derneğimiz, köyümüze ve köylülerimize hayırlı olsun.
HABERLER
Paylaş
26.12.2012 00:42
2.116 okunma
İlhan Öztürk

Değerli Akbucak’lılar,

Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kuruluş işlemlerini tamamlamış bulunmaktayız.

Derneğimiz, köyümüze ve köylülerimize hayırlı olsun.

Dernek kurmaktaki amacımız, köyümüze ve köylülerimize yönelik bazı faaliyetleri gerçekleştirmektir. Yapacağımız faaliyetler Dernek Tüzüğünde detaylı olarak anlatılmıştır. Dernek Tüzüğüne www.akbucak.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Köyümüze ve köylülerimize yönelik faaliyetlerimizi kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:

Köyümüze yönelik faaliyetlerimiz, köyün yol, su gibi alt yapı hizmetlerine, mezarlığın bakımlı hale getirilmesine ve köyün güzelleştirilmesine katkı sağlamak, bunun için maddi ve manevi yardımda bulunmak, resmi mercilerdeki girişimlerde köy muhtarına ve ihtiyar heyetine destek vermektir. Amacımız köy muhtarının yerine geçip muhtarlık yapmak değil, muhtara işlerinde destek vermektir.

Köylülerimize yönelik faaliyetlerimiz ise farklı yerlerde yaşayan Akbucak’lıların birbirleriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, bunun için arabaşı şöleni, piknik ve bayramlaşma günleri yapmak, düğün, cenaze gibi duyurularla köylülerimiz arasında daha etkin bir iletişimin kurulmasını sağlamak, üyelerin desteği ölçüsünde düğün ve cenazelere katılım işini organize etmek, yine üyelerimizin desteği ve gayreti ölçüsünde dernek tüzüğünde belirtilen diğer işleri yapmaktır.

Burada şunu vurgulamak istiyoruz. Dernek kurmakla köyümüzün ve köylülerimizin tüm problemlerini çözmüş olmuyoruz.

Dernek, üç beş kişinin çabasıyla köyümüzün ve köylülerimizin sorunlarını çözemeyecek ve dernek tüzüğünde belirtilen amaçlarını gerçekleştiremeyecektir. Zira herkes gibi dernek yöneticilerinin de yapması gereken günlük işleri ve sorumlulukları vardır.

Derneğimiz, sadece yöneticilerinin değil, üyelerinin vereceği destek kadar faal ve etkin olacaktır. Destek verilmeden Derneğin faal olması beklenmemedir.

Bu sebeple Akbucak’lıların önerilerini akbucak.com internet sitesi üzerinden veya diğer iletişim vasıtaları ile bizimle paylaşmalarını, önerilerini paylaşırken bunun ne şekilde gerçekleşebileceğini ve kendisinin ne tür katkı sağlayabileceğini de açıklamalarını bekliyoruz.

Yapıcı eleştirilerin de bize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eksiklikler ve yanlışlıklar ancak hoşgörü ve nezaket sınırları içinde yapılacakyapıcı eleştirilerle düzeltilebilir. Fakat eleştiri haddini aşıp fikir sahibinin kusurlarını araştırmaya ve karşılıklı çekişmeye dönüşmemelidir. Aksi halde birbirimizin kusurunu araştırıp dedikodu yapılmasından hepimiz büyük zarar görürüz.

Derneğe üye kaydımız yakında başlayacaktır. Bununla ilgili duyuru akbucak.com internet sitesinden duyurulacaktır.

Derneğe giriş bedeli 50 TL, aylık aidat miktarı ise 10 TL (Yıllık 120 TL) olarak belirlenmiştir. Aidatın ne şekilde ve nerelere ödeneceği ileride duyurulacaktır.

Derneğimizin Kurucu Üyeleri: İlhan Öztürk, Süleyman Sulu, Adem Işıksoy, Önder Erkan, Mevlüt Karaca, Rıfat Yılmaz ve Salih Akarsu’dur.

Önümüzdeki 6 ay içinde Genel Kurul yapılacak ve derneğin yönetim kurulu, denetim kurulu belirlenecektir. Genel Kurulun yapılacağı yer, gün ve saat daha sonra duyurulacaktır. Yönetim ve denetim kurullarının oluşturulmasından sonra derneğin faaliyet konusu çerçevesinde gerekli komisyonlar oluşturulacak ve faaliyetlerine başlayacaktır. Dernek yönetiminde ve komisyonlarda görev almak isteyen Akbucak’lıları aramızda görmek istiyoruz.

Selam ve saygılarımızla,

 

İlhan Öztürk

Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya