Akbucak Çiçekleri
MAKALE
Paylaş
09.03.2012 07:28
5.753 okunma
Murat Kaya

Günümüzde muazzam bilgi birikimiyle her alanda uzmanlık alanları artarken, bilgiyi bir bütün olarak değerlendirip sosyal faydaya dönüştürecek zekâ, sadece teknik bilgiyle sınırlandırılmaktadır. Tabii ki bilim ve teknolojinin gelişimi açısından baktığımızda bu bir zorunluluktur. Ancak başarılarıyla alanlarında otorite sahibi olan bu uzmanlar, çok az bilgi sahibi oldukları alanlarla ilgili insanları yanlış yönlendirebilmektedirler. Bir konudaki bilgilerinin diğer bütün konuları da içine alacağını düşünen insanlar üzerindeki etkileri pek de sağlıklı olmamaktadır. İnsanların yaşamını kolaylaştırma anlamında geliştirmiş olduğu teknik buluşların sağladığı faydayla birlikte, alanı dışındaki konularda verdikleri zararları da göz ardı etmeden değerlendirmek daha isabetli bir bakış tarzı olacaktır.

Teknolojinin baş döndürücü gelişmesiyle iletişim araçlarının ağırlıklı olarak yıkıcı kullanımı karşısında kültür tutunamamıştır. Ortak paydada birleştiren değerlerin yıkılmasıyla insanlar, kalabalığın içerisinde yalnızlaşan bireyler olarak kalmışlardır. Kendisine yabancılaşan insanımızın içerisine düştüğü durumdan çıkabilmesi, alanında sağlıklı bilgi ve tecrübeye sahip insanların gayretlerine ve daha da önemlisi söz konusu insanımızın bu bilgi ve tecrübelere olan talebi ve saygısına bağlıdır.

Bugün baktığımızda, yaşlısı, genci, kadını, erkeği ile bütün köylülerimizin ortak bir amaç içinde olduğunu görebiliyoruz. Bu anlamda köyümüz için bir şeyler yapma gayreti içerisinde olan bizlerin, enerjimizi en verimli bir hale dönüştürme amacıyla, bireyleri ön plana çıkarma gayreti içerisine girmeden, ekip ruhu içerisinde çalışılması gerektiği inancını taşıyorum. Henüz kurulmuş olan derneğimiz bünyesinde, periyodik aralıklarla yapılacak toplantılarla elimizdeki imkanları da dikkate alarak üretilecek projelerin, köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Birlikteliğimizi pekiştirecek paylaşımları sağlamak amacıyla kurulmuş olan sitemizde, alanındaki bilgi ve tecrübeleri yansıtmaları amacıyla konusunda uzman mühendislerimizi, eğitimcilerimizi, dini konuda eğitim görmüş insanlarımızı, sağlık alanında çalışanlarımızı ve diğer alanlardaki insanlarımızı yazılarıyla katkıda bulunmaya davet ediyorum.

Köylülerimizin her biri farklı renkler, farklı kokular barındıran çiçekler misali, farklı diyarlarda açmış olsa da bir araya geldiğimizde bir çiçek bahçesine dönüşebilir. Düşünceler, ideolojiler, inançlar faklı olsa da Akbucak’lı olmak paydasında buluşarak her engeli aşacağımıza inanıyorum.

En içten saygı ve selamlarımı arz ediyorum.
Allah’a emanet olun…

Murat Kaya

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Murat Kaya
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya