Kervan Yolculuğu
MAKALE
Paylaş
02.03.2012 23:06
14.772 okunma
Ayla Öztürk Yeşilyurt

Yıllar önce okuduğum, hayalimde ülkeme uyarladığım bir kitabın kurgusu yeniden can buluyor hafızamda. Ütopyanın hayatla el sıkıştığı noktanın çok uzaklarda olmadığını seziyorum. Din adamları, memurlar, çiftçiler, mühendisler, öğretmenler… ortak bir amaç için el ele… Toplumun diyalektiğine ters düşen beklenti ve eylemsizlikten sıyrılıyor insanlar. Akıl, irade, enerji, fikir harmanlanıyor. Düş düşünceye dönüşüyor, düşünce eyleme.

İlişkilerin mekanik bir düzeyden ötesine yol vermediği, bir diğerinin menfaat ırmağından beslenebildiği ölçüde dostlukların kaldığı bir dönemde dayanışma ve yardımlaşma derneklerinin kurulması, varlığının devamı ve işlevi manidardır.

Köyümüz adına önce bir sayfa açılıyor, site hazırlanıyor. Kültürel ve sosyal çalışmalarda insanlar arasındaki sıcak ilişkinin bilinci ve farkındalığı ile buluşma günleri düzenleniyor, sonra Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluyor. Ardından yavaş yavaş sesler yükseliyor: ”Neler yapabiliriz?”, “yol haritası”, “Ben de varım” … Bir kervan yolculuğunun başlangıcı olarak algılıyorum. Gururlanıyorum doğal olarak köyüm insanı adına. Ve sese ses ekliyorum:

Bu yolculukta ben de varım.

Ayla Öztürk Yeşilyurt

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ayla Öztürk Yeşilyurt
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya