Akbucaklılar 5. Arabaşı Şöleni yapıldı
Geleneksel arabaşı şenliğinin beşincisi 18.01.2015 tarihinde gerçekleştirildi.
HABERLER
Paylaş
26.01.2015 08:43
2.074 okunma

Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 18.01.2015 günü 5. Arabaşı şenliğimizi sevinç ve huzur içinde gerçekleştirdik. 
Akbucaklıların hiçbir beklenti olmaksızın samimi ve sevgi dolu bakışlarıyla muhabbet etmeleri görülmeye değerdi. Her gün basın ve yayın kuruluşlarından izlediğimiz olumsuz haberlerle bunalan gönlümüz tatlı muhabbetlerle neşelendi. Uzaktan ve yakından gelerek sevincimizi paylaşan, sohbet ve muhabbetleriyle şenliğimize renk katan tüm Akbucaklılara gönülden teşekkür ediyoruz. Yine gelemeyip de gönlü bizimle olan tüm Akbucaklılara da teşekkür ediyoruz. 
Facebook sayfasında kimi kardeşlerimiz şenliği düzenlediğimiz için bizi tebrik ediyor. İltifatlarınız ve nezaketiniz için teşekkür ediyoruz. Bu organizasyon benim veya birkaç kişinin organizasyonu değil, derneğimizin organizasyonudur. Dernek ise tüm Akbucaklılara aittir. Gerek bu organizasyona katılarak, gerekse emeğiyle, maddi ve manevi desteğiyle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.
Şenliğimizi, elimizdeki imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen eksiklerimiz, yanlışlarımız vardır. Sizlerin eleştirisi ve önerisi bizim için önemlidir. Organizasyondaki eksiklerimizi ve yanlışlarımızı sosyal alanda paylaşmak yerine lütfen bana mail atınki bir sonraki organizasyonda bu eksikliğimizi veya yanlışımızı düzeltelim. Derneğimizle ilgili soracağınız sorularınız, eleştiri ve önerileriniz bize ışık tutacaktır. 
Kültürel değerlerimizle ilgili çalışmaya “Akbucak Ağzı Sözlüğü” ile başladık. Böyle bir çalışma belki de Türkiye’de ilk defa bir köy derneği tarafından yapılıyor. Sözlüğe eklemek istediğiniz kelime ve deyimleri, düzelteceğiniz kelimeleri bana bildirirseniz sizler de bu çalışamaya katkı sağlamış olursunuz. 
Sözlüğü tamamladıktan sonra yemeklerimiz, oyunlarımız, düğün, bayram ve cenaze ile ilgili gelenek ve göreneklerimizi tanıtan ayrı bir çalışma yapacağız. Çalışma taslağını hazırladıktan sonra sizlerden öneri, eleştiri, düzeltme ve ilavelerinizle katkı sağlamanızı bekleyeceğiz.
Daha sonra “Anılarla Akbucaklı Büyüklerimiz” isimli bir çalışmaya başlayacağız. Bu çalışmada aile büyüklerimizin fotoğraflarına, onları tanıtan anılarıyla birlikte yer vereceğiz. Bu kitabı hazırlayabilmemiz için herkesin desteğine ihtiyacımız olacak. Aile büyüklerinin fotoğraflarını ve onları tanıtan anıları bizimle paylaşırsanız böyle bir kitabı da hazırlamış oluruz. 
Yine kendi yazmış olduğunuz şiirleri, hikaye vs. yazılarınızı bizimle paylaşırsanız “Akbucaklı Şairler ve Yazarlar” isimli ayrı bir kitap hazırlayabiliriz. 
Mekan olarak birbirimizden uzaklarda olsak da gönüllerimiz birbirine yakın olduğu sürece daha güzel şeyler yapabiliriz.

Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz.
Akbucak Köyü Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
Adına İlhan Öztürk

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya