Soma'daki acıları paylaşıyoruz.
MAKALE
Paylaş
21.05.2015 00:31
4.981 okunma
İlhan Öztürk

Soma’da vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize sabır vermesini niyaz ediyoruz.
Ateşin düştüğü yeri yaktığını biliriz elbet. Soma’daki göçükten cansız bedenler çıktıkça feryat eden annelerin çığlıkları yüreklerimizi dağladı ve hepimizi yasa boğdu. 
Şüphesiz ölüm Allah’ın emridir, ne buna karşı gelebiliriz, ne de isyan edebiliriz. Fakat felaketlerin yaşanmaması için tedbir alınması zorunlu olduğu halde gerekli tedbiri almayanlara isyan ediyor ve ilgililerin hesap vermesini bekliyoruz.
Adaletin bir gün mutlaka yerini bulacağına, haksızlık yapanların mutlaka bir gün hesap vereceğine inanıyoruz. Ama bu dünyada, ama ahirette. Hesabı ahirete kalanların vay haline!
Toplumun birer ferdi olarak her birimizin bu tür olaylar karşısında bir takım görevleri olduğuna inanıyoruz.
Öncelikle bu tür olaylar karşısında sabır, metanet ve aklıselim ile hareket etmeli, tepkilerimizi yasal çerçevede dile getirmeli, bu tepkileri farklı amaçlar için kullanmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz.
Acılı insanlara maddi destek yanında manevi destek verilmesinin de önemli olduğuna inanıyoruz.
Akbucak Köyü Derneği olarak, ocağına ateş düşen tüm ailelerin acısını paylaşıyoruz. Ölümün bir son olmadığına, tekrar dirileceğimize ve öldükten sonra da duaya ihtiyacımızın olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple Soma’da vefat eden kardeşlerimiz başta olmak üzere ahirete göçen tüm geçmişlerimiz için hatim okuyarak ve dua ederek onlara da dualarımızla destek veriyoruz. 
Hatim okuyarak ve dua ederek katkı sağlayan, acıyı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. 

Not: Hatim duası 25.05.2014 günü (Mirac Kandili) Akbucak Köyü'nde yapılacaktır. 

Akbucak Köyü Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği 
Dernek Başkanı Av. İlhan Öztürk

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya